top of page
Search
  • Writer's pictureDarko Karlović

Nadbiskup Vigano: Papa podređuje Crkvu 'moćnim silama' koje žele svjetsku vladu

Updated: Mar 10, 2020


21. studenoga 2019. (LifeSiteNews) - Katolička crkva je dvadeset stoljeća ispovijedala vjeru u Isusa Krista, jedinog Spasitelja, a koja je do nas došla netaknuta, onakva kakva je primljena od Crkvenih apostola i otaca po cijenu krvi mučenika i svjedočenjem ispovjednika vjere i bezbrojnih svetaca svakog naroda i jezika. Ovu su vjeru roditelji prenijeli svojoj djeci, svećenicima i redovnicima; revnosni misionari širili su je po svim kontinentima na svijetu, pod vodstvom nasljednika apostola Petra koji su jamčili jedinstvo Kristove Zaručnice potvrđujući braću u vjeri.

Već gotovo sedam godina nasljednik Princa apostolskog, kojem je povjeren mandat koji mu je Krist dodijelio Petru nakon njegove ispovijedi vjere - "Ti si Krist, Sin Boga živoga" (Mt 16, 18) - odustao je od službe da utvrdi braću u vjeri. Papa Franjo nikada nikoga nije utvrdio. Mi bolno spoznajemo koliko je njegovo djelovanje bilo razorno i destruktivno.

S deklaracijom koju je potpisao u Abu Dabiju, u kojoj stoji da " Bog u svojoj mudrosti želi pluralizam i raznolikost religija, boja, pola, rase i jezika " i stalnim devijantnim osudama tzv. " prozelitizma ", Franjo nije samo poništio svaki misijski nagon, već je zapravo odbacio mandat koji je Krist dao svim apostolima:" Zato idi i učini mojim učenicima svie narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, podučavajući ih da poštuju sve što sam ti zapovjedio “(Mt 28, 18-20).

Strategija sadašnjeg pontifikata prikrivena je obmanama i lažima, a prikrivena tišinom kada se otkriju njegove izopačene namjere izazivanja velike zbrke među vjernicima, dok istovremeno te namjere nailaze na velike pohvale neprijatelja Crkve.

Sinoda o Amazoni također je dio puno većeg i skrivenog projekta. Ona nije ništa drugo nego dio, i to remetilački, velikog projekta koji je razvijen pod okriljem Ujedinjenih naroda i podržan od strane velikih financijskih i masonskih sila. Kako objasniti da je idol Pachamame već prisutan, kroz inicijativu UN-a, u tekstovima osmišljenim za ideološku indoktrinaciju djece?

Sve se uklapa u jednu cjelinu: lažna znanost utemeljena na navodnom katastrofalnom zagrijavanju zemlje koje je uglavnom uzrokovao čovjek; integralna ekologija koja u središte stvaranja ne stavlja čovjeka koji je stvoren na sliku i lik Božju i pozvan je da dijeli božanski život u blagoslovljenoj vječnosti sa svojim Stvoriteljem, nego "božanstvo“ Majku Zemlju, tj. Pachamamu, iz koje je čovjek sazdan i kojoj se mora vratiti. S ovog stajališta, dakle, Bog čak želi idolopoklonstvo, a papa Franjo ga slavi pred svijetom, oskvrnjujući najsvetije mjesto u kršćanskom Rimu - baziliku izgrađenu na grobu apostola Petra.

Tijekom nedavne Sinode izvršen je teški bogohulni čin tijekom nastupnog slavlja koje je održano u Vatikanskim vrtovima i pojavljivanja Pachamame u San Petru i Santa Maria u Traspontini. Štovanje živoga i istinskog Boga, otkriveno i očitovano u Isusu Kristu, koje Katolička crkva obožava i ispovijeda, bilo je onečišćeno jasnim idolopokloničkim i sinkretičkim elementima.

Idolopoklonstvo, ili njegova simulacija, predstavlja najozbiljniji napad počinjen protiv Božanskog Veličanstva. Mučenici su prolili svoju krv i svoj otpor idolopoklonstvu platili najvećim darom svog života. Ti isti mučenici koji su natapali i posvetili zemlju drevnog poganskog Rima, vidjeli su svoju slavnu uspomenu oskvrnutu proslavama Pachamame.

Sveto pismo Starog zavjeta uči nas da je idolopoklonstvo besramnost i prostitucija, to je skrnavljenje zavjetnog saveza koji je Bog sklopio sa svojim narodom.

Sveti Pavao, sa svoje strane, upozorava prve kršćane u Korintu: "dakle hoću reći? Idolska žrtva da je nešto? Ili idol da je nešto? Naprotiv, da pogani vrazima žrtvuju, ne Bogu. A neću da budete zajedničari vražji. Ne možete piti čašu Gospodnju i čašu vražju. Ne možete biti sudionici stola Gospodnjega i stola vražjega. Ili da izazivamo ljubomor Gospodnji? Zar smo jači od njega? "(1 Kor 10,19-22).

Katolička crkva, umjesto da bude budna i prokaže prijetnje koje ju ugrožavaju i zatamnjuju horizont cijele ljudske obitelji, stavila se na raspolaganje u službu bučne utopijske i antikršćanske ideologije, u zastrašujućem podvrgavanju moćnim silama koje dominiraju svjetskom scenom i aktivno promiču ogromne procese usmjerene na uspostavljanje Svjetske vlade.

Suočeni s takvim scenarijem, u kojem je sam opstanak Katoličke crkve ozbiljno ugrožen; suočeni s toliko prekorljivih postupaka i izjava samog pape, stotinu učenjaka sastavila je Deklaraciju kojom zahtijeva „s poštovanjem papu Franju da se javno i bez dvosmislenosti pokaje i popravi ove sramote.“ Osjetio sam da je moja dužnost ujediniti svoj vlastiti glas njihovim. Na sličan način svi biskupi i kardinali Katoličke crkve trebali bi se osjećati obveznima "uputiti bratsku korekciju papi Franji zbog ovih skandala."

"O Bože, koji si nas milošću posvojenja pozvao da postanemo djeca svjetlosti, daj nam da više ne budemo obavijeni mrakom greške, nego nam daj da ostanemo uvijek u tvojoj istini kako bismo osvijetlili tamu svijeta." (Iz današnje Ambrozijske liturgije).

Dođi, Gospodine Isuse! Ispolji svoju suverenu vladavinu nad Crkvom i nad svijetom! Ne odbij molbu svoje zaručnice i ne iznevjeri njezino očekivanje. A dok ne odobriš ono što tražimo od Tebe, daj nam čekati s vjernom ustrajnošću i pokornom ljubavlju.


605 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page